Μάθετε σε ποια κατηγορία ανήκουν τα ηλεκτρικά προβλήματα που σας προκύπτουν στο σπίτι, καθώς και πως να τα αντιμετωπίσετε εγκαίρως.
Όση αυτοπεποίθηση κι αν έχουμε γύρω από τις diy κατασκευές και επισκευές στο σπίτι, όταν το θέμα αφορά στα ηλεκτρικά προβλήματα πρέπει να γνωρίζουμε τα όρια μας για δύο λόγους! Πρώτο και κύριο είναι φυσικά η ασφάλεια μας, και δεύτερο, είναι το ενδεχόμενο να προκαλέσουμε πολύ μεγαλύτερη ζημιά από την ήδη υπάρχουσα, με συνέπεια “να πάμε για μαλλί και να βγούμε κουρεμένοι!”
Αβλαβές
Χαλαρή πρίζα
Απενεργοποιήστε το διακόπτη. Ελέγξτε ξανά για τάση στην πρίζα (χρησιμοποιήστε ένα βολτόμετρο, ένα δοκιμαστικό κατσαβίδι ή συνδέστε κάτι στην πρίζα). Ξεβιδώστε την πλάκα καλύμματος και σφίξτε καλά τις βίδες που βρίσκονται δεξιά και αριστερά για να σταθεροποιηθεί η πρίζα σωστά στον τοίχο.
Διακόπτης σπασμένου φωτός
Κατεβάστε την ασφάλεια (το φως θα σβήσει όταν επιλέξετε το σωστό). Χρησιμοποιήστε ένα κατσαβίδι flathead για να αφαιρέσετε την πρόσοψη και μια κεφαλή Phillips για να αφαιρέσετε το διακόπτη φώτων. Ελέγξτε τα δύο καλώδια που είναι συνδεδεμένα στη βίδα για ηλεκτρική ενέργεια. Εάν είναι ασφαλές, αποσυνδέστε και επανασυναρμολογήστε το διακόπτη φώτων.
Απλό βραχυκύκλωμα
Ορισμένες ηλεκτρικές συσκευές, όπως στεγνωτήρας μαλλιών, αερόθερμα και σόμπες μπορούν εύκολα να βραχυκυκλώσουν. Σβήστε το διακόπτη ή βγάλτε το φις από την πρίζα. Τα επαναλαμβανόμενα βραχυκυκλώματα με την ίδια συσκευή δείχνουν ότι το πρόβλημα βρίσκεται στη συσκευή – όχι στο ηλεκτρικό σύστημα. Αν το ίδιο συμβαίνει και χωρίς τη συσκευή, τότε φταίει η εγκατάσταση και θα πρέπει να απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία.
Κόμμενο ή κατεστραμμένο καλώδιο επέκτασης
1. Αποσυνδέστε και τα δύο άκρα.
2. Κόψτε το παλιό βύσμα. Χαλαρώστε απαλά και ξεκολλήστε το μονωτικό καλυμμα.
3. Αφαιρέστε κάθε σύρμα με ένα απογυμνωτή σύρματος, στρίβοντας κάθε καλώδιο σφιχτά στο τέλος.
4. Βιδώστε τα στο πίσω μέρος του βύσματος: μπλε/μαύρο σε χρυσό, πράσινο στην μεσαία βίδα.
5. Στη συνέχεια, κλείστε το φις και ασφαλίστε τα καλώδια.
Κόμμενο στη μέση; Αγοράστε επιπλέον άκρα και μετατρέψτε το χαλασμένο καλώδιο σε δύο καινούργια.
Επικίνδυνο
Φώτα που τρεμοπαίζουν ή εξασθενούν
Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι κακής σύνδεσης και μπορεί να οδηγήσει σε ενδεχόμενα τόξα (χαλαρές / διαβρωμένες συνδέσεις που κάνουν διαλείπουσα επαφή) τα οποία ενδεχομένως θα μπορούσε να οδηγήσει σε σπινθήρα, υπερθέρμανση και πυρκαγιά.
Λαμπτήρες που καίγονται συχνά
Εάν αντιμετωπίζετε συχνές εκρήξεις λαμπτήρων, θα μπορούσε να είναι πιο σοβαρή από την υπερβολική χρήση. Ενδέχεται να έχετε χαλαρή σύνδεση στον διακόπτη ή το κύκλωμα.
Πρίζες δίχως τάση
Οι πρίζες δίχως τάση μπορεί να προκύψουν από μια κακή σύνδεση, ή λόγω υπερβολικής συσσώρευσης θερμότητας με αποτέλεσμα λιωμένα καλώδια ή πρίζες (θερμό βαραχυκύκλωμα).
Θερμές πρίζες ή διακόπτες
Εκτός αν πρόκειται για διακόπτη εξασθένισης, οι θερμές πρίζες αποτελούν σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας και πρέπει να αντιμετωπιστούν αμέσως από επαγγελματία.
Συχνές πτώσεις της ασφάλειας
Συνήθως ένα σημάδι ότι το κύκλωμα είναι υπερφορτωμένο και χρησιμοποιεί πολύ ηλεκτρικό ρεύμα. Πρέπει να αλλάξετε ασφάλεια ή να εξετάσετε το ενδεχόμενο αναβάθμισης της ηλεκτρικής σας εγκατάστασης.
Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν σε ηλεκτρικά προβλήματα στο σπίτι ή στην επιχείρηση σας και την επίλυση αυτών, μην διστάσετε να μας καλέσετε στο τηλέφωνο +30 694 543 8488 ή στείλτε μας email στο [email protected].
“ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ”
Πλήρεις υπηρεσίες ηλεκτρολογικών και ηλεκτρονικών εγκαταστάσεων.
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok